איך מכינים בצק סוכר

by יו בוטיק

איך מכינים בצק סוכר  – איך מתחילים?

מומלץ לאפות את העוגה בתבנית "רינג" המגיעה לגובה של, לפחות, 12 ס"מ כדי שתצא גבוהה ומרשימה. עם גמר האפיה מצננים את העוגה ואז מתחילים במלאכה.

ציפוי העוגה - בצק הסוכר עשוי ברובו מסוכר וגלוקוזה ומגיע בצבע לבן. במידה ורוצים לצבוע אותו בצבע שונה יש לעשות שימוש בצבע מאכל (וילטון או שוגר פלייר). את הצבע מחדירים בעזרת מקלון קטן או קיסם ומוסיפים מעט צבע עד לקבלת הצבע הרצוי.

את בצק הסוכר שיצרתם עבור הבסיס יש להניח בתוך שקית ולעבור לשלב הציפוי ברוטב שוקולד או רוטב לח אחר ולצפות את העוגה בצורה אחידה בחלק העליון ובצדדים. רוטב השוקולד גורם לעוגה להיות לחה דיו, דבר שנדרש על מנת שבצק הסוכר יידבק לעוגה בצורה טובה ואחידה. הרוטב הוא בעצם המחבר בין בסיס העוגה לציפוי בצק הסוכר.

לאחר שסיימנו את פעולת הציפוי בשוקולד, יש להניח את העוגה בצד ולעבור אל השקית עם בצק הסוכר שהכנו קודם לכן. מרדדים כמות בצק סוכר שאמורה להספיק לכיסוי מלא של העוגה בגובה של 2-3 מ"מ. על מנת למנוע הידבקות של בצק סוכר למשטח העבודה בעת הרידוד, מומלץ להשתמש בקורנפלור או באבקת סוכר. נניח עליהם את הבצק ונתחיל את פעולת הרידוד. מרדדים את הבצק למלבן עד שיגיע לגודל הרצוי ויכסה את העוגה במלואה. בעת הרידוד יש לסובב את הבצק על המשטח ולוודא שהוא לא נדבק. במידה ואתם חשים כי הוא נדבק, ניתן להוסיף עוד קצת קורנפלור ולהמשיך בפעולת הרידוד.

כאשר הבצק מגיע לגודל ולעובי המתאים לציפוי העוגה יש להרימו בעזרת מערוך ולהניחו בצורה שתכסה את כל העוגה, כולל גם הדפנות. יש להדק את בצק הסוכר על העוגה בצורה כזו שלא תשאיר כיסי אוויר ותאטום את העוגה באופן מוחלט. את הבצק העודף שנשאר בדפנות העוגה יש לחתוך בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה ולהניחה בשקית לשימוש בהמשך.

בכדי לאטום סופית את העוגה שתשמור על טריות ומראה נקי, יש לקחת את הבצק שנשאר וליצור ממנו נקניק ארוך שיקיף את העוגה. ניתן להיעזר במכחול ומעט מים בכדי להדביקו. כמובן שניתן לעצב ולפסל צורות ודמויות שונות, כיד הדמיון והכישרון.

המאמר נכתב בסיוע לירז כץ, הבעלים של  Sugar Cake , המתמחה בעוגות מעוצבות  מבצק סוכר לאירועים ולמסיבות.

 

Google
Web Statistics