טבע ואומנות
ט"ו בשבט, המהווה יום חג ופריחה, הוא הזדמנות מצוינת לתהות על הקשר בין טבע לאומנות. זה לא סוד, שהטבע על כל אוצרותיו, מהווה מקור השראה בלתי נדלה ליצירות אומנות רבות. לאורך ההיסטוריה ועד היום, אומנים רבים תמיד שאפו לשמור על האיזון בין הטבע לאומנות ועל הקשר בין בני האנוש לאדמה ולסביבה. שלל היוצרים, העוסקים במגוון רב של אומנויות, משתמשים בטבע שמקיף אותנו כמקום נוח ונעים ליצור בו, כמודל להשראה ביצירות האומנות, ואפילו יוצרים בפועל, בחומרים שגדלו ונוצרו בטבע.
עץ הזית על אבן חנות: מיקי קרני
אומנות ידועה שכזו, היא האומנות האקולוגית. זוהי למעשה אומנות שמתקשרת באופן ישיר לבעיות סביבתיות. מטרתה להביא להרמוניה חדשה בין האדם לסביבתו וכן להציף בצורה אומנותית, נושאים סביבתיים שצריכים טיפול.אומנים אקולוגים מאמינים כי יש להשתמש באומנות ככלי על מנת להשפיע על מודעות הקהל, ולחזק את ערכי הסביבה הבעייתיים כמו זיהום אוויר, שימוש נכון במים, מחזור ועוד. אומנים אקולוגים משתדלים ליצור עם חומרים שנוצרו בטבע על מנת לחזק את הקשר בין האדם והסביבה.
אומנים רבים אחרים, נעזרים בטבע כמקור השראה ליצירותיהם ומשתמשים במגוון מוטיבים מהסביבה כמודלים ביצירה עצמה. מוטיבים אלו יכולים להיות פרחים, אצטרובלים, אלמוגים, עצים, מאגרי מים, עלים ואפילו סלעים ואבנים. כל מרכיב כזה יכול לככב במרכזה של יצירת אומנות שונה.
האומנויות בהן משתמשים בטבע כמקור השראה, הן מגוונות עד מאוד. החל בציורי נופים, ועד צילומי טבע. פיסול ותפירה, הטבעת מוטיבים פרחוניים על טקסטיל, או אפילו צורפות וסטיילינג. כמעט בכל סגנון ותחום אומנותי, ניתן לשלב רעיונות ודוגמאות מהטבע, על מנת להעשיר את היצירה ולהראות חיבור בינה לבין הסביבה.