
לפני כ-2500 שנים יוצר לראשונה משקה השוקולד אצל בני המאיה והאצטקים בדרום אמריקה. כנראה שבני המאיה היו הראשונים שהכינו משקה מקקאו וראו בו בתור מזון אלים. הקקאו נחשב משקה מותרות ששימש לפולחן דתי והיה מיועד למלכים ובני אצולה
בלבד. הוא לא היה מתוק, לרוב תובל בצ'ילי ונשתה בעודו חם. ב-1519 חיסלו הכובשים הספרדיים את האצטקים, ולקחו את משקה השוקולד המקומי לספרד, שם ניסו לשפר את טעמו של המעדן החדש.
בלבד. הוא לא היה מתוק, לרוב תובל בצ'ילי ונשתה בעודו חם. ב-1519 חיסלו הכובשים הספרדיים את האצטקים, ולקחו את משקה השוקולד המקומי לספרד, שם ניסו לשפר את טעמו של המעדן החדש.
לא פלא שהספרדים ניסו לשמור על פולי הקקאו בתור סוד כמוס וגם הצליחו לעשות זאת קרוב למאה שנה. הכובש הספרדי, הרנאן קורטז, ראה כיצד האצטקים התייחסו לפולי הקקאו, ממנו הכינו את משקה ה"צ'וקואטל" שהכיל חוץ מפולי הקקאו גם תוספות כמו וניל, פימנטו וצ'ילי חריף. כבר אז נחשבו פולי הקקאו על ידי האצטקים בתור משקה שגם מספק מענה למחלות שונות וגם מעורר את הגוף, מעין מזון אלים שסימל חיים ופוריות.
למרות השורשים הבריאותיים של הקקאו והשוקולד, שהולכים כמה מאות שנים אחורה, כיום, מעטים בלבד מודעים לתכונות הבריאותיות של השוקולד. לא רק שלשוקולד יש טעם נהדר, הוא גם בעל מספר רב של תכונות בריאותיות. בקקאו קיימים מרכיבים המחזקים ומועילים למערכת הדם, מורידים לחץ הדם, מחזקים את המערכת החיסונית ומספקים הגנה מפני טרשת. במקרים מסוימים, משמש השוקולד בתור תרופה. בנוסף, להשפעות החיוביות על מערכות הגוף, ניתן גם לדבר על השפעות החיוביות של השוקולד על מצב הרוח שלנו: שוקולד מכיל כמויות קטנות של קפאין, המשמש כסם מעורר, שוקולד מכיל סרוטונין המשמש למניעת דיכאון ותוצאות מחקרים עדכניים מורים שבשוקולד חומרים שמורידים עייפות ומשפרים ריכוז.
למרות השורשים הבריאותיים של הקקאו והשוקולד, שהולכים כמה מאות שנים אחורה, כיום, מעטים בלבד מודעים לתכונות הבריאותיות של השוקולד. לא רק שלשוקולד יש טעם נהדר, הוא גם בעל מספר רב של תכונות בריאותיות. בקקאו קיימים מרכיבים המחזקים ומועילים למערכת הדם, מורידים לחץ הדם, מחזקים את המערכת החיסונית ומספקים הגנה מפני טרשת. במקרים מסוימים, משמש השוקולד בתור תרופה. בנוסף, להשפעות החיוביות על מערכות הגוף, ניתן גם לדבר על השפעות החיוביות של השוקולד על מצב הרוח שלנו: שוקולד מכיל כמויות קטנות של קפאין, המשמש כסם מעורר, שוקולד מכיל סרוטונין המשמש למניעת דיכאון ותוצאות מחקרים עדכניים מורים שבשוקולד חומרים שמורידים עייפות ומשפרים ריכוז.
היום, חמאת קקאו היא חומר מבוקש בתעשיית הקוסמטיקה, ונחשבת לבעלת השפעה מצוינת על העור. אחד הטרנדים החדשים בתחום הטיפוח הוא טבילה באמבט שוקולד נוזלי.
שוקולד משמש גם כחומר אומנותי, אנשים מתמחים בפיסול שוקולד לצורות, לאנשים, לחיות או לעוגות שוקולד מלאות ומעוצבות. עיצוב שוקולד אמנותי מתבטא באירועים מיוחדים ויוקרתיים בהם המארחים מציגים מגוון עיצובים של עוגות שוקולד, דמויות וצורות שונות... והכל משוקולד!
תודתנו לרונן אפללו מ"אמיליה שוקולד גורמה", אשר סיפק לנו את החומר לכתיבת המאמר. רונן יוצר שוקולד גורמה טרי וטעים לפי בקשת הלקוח, היצירות הינן אופציה למתנות מושקעות לכל מי שאוהבים ולכל אירוע. ניתן להזמין גם מהטעמים הקיימים במלאי. בנוסף ב"אמיליה שוקולד גורמה" מבחר סדנאות חוויתיות. ניתן להתרשם ממוצריו של רונן וליצור עימו קשר בדף האומן שלו.

