
בישראל של ימינו, לאחר כינון המדינה, חודש מעמדו של ט"ו באב, ונחוג באופנים שונים לפי סוג הציבור. בחלקם ניתן לראות בו גרסה ישראלית של יום האהבה, יום של התמזגות עם הטבע והחקלאות. רבים מציינים את ט"ו באב בעיקר במחוות, בבילויים, במתנות
רומנטיות, בברכות ובאיחולים ואחרים.
רומנטיות, בברכות ובאיחולים ואחרים.
המקור התלמודי מספר שלא היו ימים טובים לישראל, כט"ו באב וכיום הכיפורים שבהם בנות ירושלים יוצאות בכלי לבן... ומחוללות בכרמים ואומרות: "בחור, שא עיניך מה אתה בוחר לך. אל תיתן עיניך בנוי, תן עיניך במשפחה... שקר החן והבל ביופי אשה יראת ה' היא תתהלל".
בחג זה היו בנות ישראל לובשות בגדי לבן שאולים והולכות לרקוד בכרמים, למצוא בני זוג שהיו באים בעקבותיהן. הבנות היו משתבחות כל אחת במעלות שלה. חלקן השתבחו בייחוס המשפחתי, חלקן ביופיין.
מדוע דווקא הלבוש הלבן? ובכן, גם הכהן הגדול ביום הכיפורים היה לובש "בגדי לבן" וכך נהגו עם ישראל בתפילתם (גם מנהג זה קדום). מכל המקורות נראה שלבישת בגדים לבנים מסמלת שמחה, חגיגיות וטהרה. יש בכך תחושה ורגש אנושי פשוט לגבי סמלו של הצבע הלבן. בספרות, באמנות ובקולנוע קיימת הדמות השחורה והאפלה אשר מייצגת את הרוע וקיימת כנגדה הדמות הלבנה, הטהורה והמקרינה אור אשר מייצגת את הטוב. ככה מוטבע בנפש האדם, על כן בימים שמחים אנו מתלבשים בחגיגיות וטוהר בבגדים לבנים.
המסורת להתחתן בשמלת כלה לבנה היא מסורת ארוכת שנים. אנשים מדתות שונות נוהגים כך. מלכת אנגליה, ויקטוריה מהמאה ה- 19, החלה את מסורת החתונות בממלכה כאשר נישאה לבן דודה אלברט ובחרה ללבוש ביום חתונתה שמלת כלה לבנה אשר הפכה למסורת בממלכת אנגליה. עם השנים הצבע הלבן בשמלת הכלה נהיה למסורת בכל הדתות.
שתפו אותנו בדף הפייסבוק, כיצד אתם חוגגים או מציינים את ט"ו באב השנה. המלצות, טיפים, רעיונות מקוריים לברכות, מתנות, ארוחות רומנטיות ועוד יתקבלו בברכה.


