
ההיסטוריה האנושית. בני אדם, מתרבויות שונות, מצאו במעגל צורה שבאמצעות יצירתה, ניתן לבטא מהויות פנימיות וקוסמיות. אינדיאנים ציירו מנדלות בחול, כחלק מטקסים של ריפוי. ביהדות סמל המגן דויד בנוי על בסיס חלוקת המעגל לשישה חלקים שווים. עדות נוספת למשמעות המעגל ביהדות הינה בסיפורו של "חוני המעגל" אשר נעמד במעגל ופנה בתפילה השמימה, על מנת לבקש גשמים. בדתות שמקורן בתת-היבשת ההודית מַנְדָּלָה מסמלת את מחזוריות היקום: עונות השנה, ומחזור הירח. בנוסף, מסמלת המנדלה את מחזוריות החיים ואת נפש האדם. ברוב ציורי המנדלה יש מרכז משמעותי, וממנו מצוירים הקשרים של הארה או מאפיינים רוחניים וטבעיים. בכנסיות הנוצריות באירופה הכיפות מצוירות בציורי מנדלה מרהיבים.
פעמים רבות, אצל ילדים וכן אצל מבוגרים מתחילים את הציור בנקודת מרכז וממנה יוצאים לצדדים. ממשילים זאת לנפשו של האדם עצמו, בנפש ישנו מרכז וממנו מסתעפת התודעה. יצירה מודעת של המנדלה – יצירה במעגל, הינה כלי המאפשר כניסה לתהליך של שינוי ההסתכלות ונקודת המבט. באמצעות המעגל אנו יכולים למקם את עצמנו במרכז ולהבין את הכוחות הפועלים עלינו. בחירה מחודשת וסידור הכוחות ממקום מודע של הכרה וחיבור לאמת יכול להצביע על השינוי אותו רוצים להשיג.
יצירת המנדלה וההתבוננות בה, נמצאה כטובה לילדים ומבוגרים. המנדלה הפכה לכלי טיפולי לבעלי הפרעות מוטוריות, לבעלי קושי בקשב וריכוז ולבעלי בעיות הסתגלות לגווניה. התיאוריה מלמדת שברגע שהאדם מצליח להתחבר עם האני האמיתי שלו, הוא עובר חוויה של שקט ושלווה. ציור המנדלה מחבר את האדם לתת מודע, ממנו הוא יוצר את המציאות מהמקום הזה ניתן להגיע לחיים של אהבה עצמית, זוגיות טובה, שפע חומרי, התלהבות סיפוק והצלחה.
מוטיב המנדלה הופך לפופולרי בתחום עיצוב וקישוט הבית כחלק מתאוריית הפנג שוואי. ציורי אוירה עם מוטיב המנדלה מקשטים את הבית ומקבלים משמעות בשמירה על איזון ועל יצירת אנרגיות חיוביות. כמו כן, ניתן למצוא את מוטיב המנדלה באריגים, באופנה, תכשיטים ועוד. בדומה לכל יצירה האמן מתחיל מתוך נקודה פנימית שבו וממשיך בהתייחסות לכוחות הפועלים עליו.

