
כלה, הזמנות, טבעות ועוד. אך חשוב לשים לב שלא שוכחים עוד פרט אחד חשוב: עוגת החתונה.

עוגת חתונה מעוצבת מבית "פירורים"
על פי חוקרים, מסורת עוגת החתונה היא מסורת עתיקת יומין בתרבות המערבית. ניתן לומר כי היא התחילה אצל היוונים בימי הביניים, כאשר אצלהם הוגשו עוגיות דבש ודברי מתיקה שונים בטקס הנישואין על מנת שהחתן והכלה יתחילו את דרכם המשותפת עם טעם מתוק וטוב.
גם כיום, מוגשת עוגת החתונה בארצות שונות, בטקסי הנישואין, באופן שונה מארץ לארץ בהתאם למסורת ולאופי המקום. לדוגמא בצרפת, עוגת החתונה המסורתית הידועה, הניצבת על קומות, הוחלפה במגדל פחזניות גבוה בצורת קונוס גבוה, המורכב ממספר רב של פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר, שמוחזקות אחת בצמוד לשנייה באמצעות קרמל.

קאפקייקס צבעוניים מבית "נישנוקים"
גם אופן אכילת העוגה שונה בין התרבויות השונות. בתרבות המערבית נהוג שהכלה והחתן פורסים את הפרוסה הראשונה של העוגה יחד. באיטליה לדוגמא, נהוג שהכלה והחתן מאכילים זה את זו בפרוסת עוגה על מנת לסמל את מחויבותם של האחד לשנייה. אולם קיימים מקומות בהם הכלה פורסת את העוגה ומגישה אותה למשפחת החתן על מנת לסמל את כניסתה למשפחה זו.
עוגת החתונה הנפוצה היא עוגה בעלת מספר קומות, המקושטת בעיטורי סוכר ומרציפן ומכוסה בבצק סוכר. הסיבה לכך היא, שבצק הסוכר שומר על טריות העוגה לאורך זמן, וחוסך את הצורך בשמירה בקירור אפילו עד שבוע. העוגה הקלאסית, על פי רוב, היא עוגה לבנה מקושטת בעיטורים עדינים ובראשה ניצבים בובות של חתן וכלה. אך כיום, יותר ויותר זוגות מחליטים להיות מקוריים ולהזמין את העוגה בעיצוב מיוחד, שמתאים להם באופן אישי. לעיתים, ניתן למצוא את דמויות הזוג מפוסלים בהתאמה מדויקת למראה החתן והכלה עצמם, כמו צבע שיער, עיניים ומבנה הגוף. בנוסף, זוגות רבים בוחרים להציב על העוגה אלמנטים אישיים שמאפיינים אותם ואת תחומי העניין שלהם. כמו כן, ניתן לציין שבחתונות חד מיניות, הנפוצות כיום יותר מבעבר, ניתן למצוא בראש העוגה בובות של שני חתנים או שתי כלות.

עוגת חתונה בצורת כרית עם טבעות מבית "סילסולים עוגות מעוצבות"
העוגה עצמה יכולה להיות במספר טעמים ואף ניתן לשלב את מספר הטעמים, משום שכל קומה היא עוגה בפני עצמה. על כן, כל עוגה יכולה להיות בטעם שונה, על פי בחירתם של החתן והכלה. בכל מקרה, מומלץ להזמין את עוגת החתונה לפחות חודשיים מראש על מנת שלא להילחץ ולהתפשר על העיצוב ברגע האחרון.
אין ספק כי בדומה לכל ארגוני החתונה, בחירת העוגה צריכה להיות בקפידה, יפה ומושקעת, מצטלמת טוב ומתאימה לכם באופן אישי, אך לא פחות חשוב, גם טעימה. שכן, עכשיו שאתם כבר אחרי האירוע, שבשבילו ספרתם קלוריות חודשים ארוכים על מנת להיראות במיטבכם, גם לכם מותר לזלול. בתאבון!

